Ventilation vid husbygge

Ventilation vid husbygge

Hej där bloggen! Det var ett litet tag sedan som ni fick höra något från mig och det beror till stor del på att jag har fullt upp med att hjälp mina bästa vän i Nyköping med att bygga ett hus. Vi har kommit en bra bit nu och det har blivit dags att installera ventilation i huset, så tre månaders slit börjar betala av sig om man säger så. Jag sitter för tillfället och kollar igenom på lite fläktsystem och liknande för att huset ska få en bra ventilation, det finns en hel del olika produkter och aspekter som man måste ha i åtanke. Det bästa hade nog varit att slå en signal till någon som har lite djupare kunskaper inom ventilation än vad jag besitter, visst vet jag på ett ungefär vad som kan vara bra men det är fortfarande begränsad kännedom. Jag satt faktiskt häromdagen och räknade lite på hur många timmar vi har arbetat om man räknar ihop våra husbygget med våra andra jobb. Det är nästan så att vi snittar en arbetsdag på 16 timmar, vilket i vanliga fall är vad man jobbar över 48 timmar. Så vi har slitit på bra här och även fast vi har en bit kvar så är jag nöjd med vad vi har åstadkommit hittills. Husgrunden och fasaden är helt klar så nu är det mest invändigt arbete kvar, det är inte så farligt om jag ska vara ärlig. Framförallt så är det inte lika fysiskt ansträngande utan det är mer detaljer, så som ventilation och el. Elarbetena får dock inte vi göra så det behöver vi inte oroa oss över. Jag börjar bli riktigt hungrig redan och det är väl inte så konstigt med tanke på att vi började arbeta vid klockan sex i morse, en lunch på en restaurang i Nyköping får det nog bli snart.  


Kommentarer är stängda.