Olika sätt att bo

Olika sätt att bo

Om du ska ut och resa finns det många alternativ för hur du ska bo. Du kan bland annat bo på camping, motell eller hotell på Tjörn med omnejd. Det finns fler typer av boenden men jag tänker att vi kommer fokusera på de här tre alternativen idag. Vilket typ av boende du väljer beroende på vad du önskar för standard och vad du har för budget. Tanken med dagens inlägg är att prata lite närmare om de olika boendealternativen och vad de har för fördelar, kanske hjälper detta dig att välja boende inför din nästa resa.

Hotell är det klassiska boendet för resenärer och passar de flesta. Du bokar i förväg på internet eller direkt på plats, du betalar en avgift per natt och får tillgång till rum med säng, toalett och dusch. Många hotell på Tjörn erbjuder även frukost men detta är inte alltid inkluderat i priset. Hotellrummen har olika storlekar beroende på hur många personer som ska bo där och hur mycket du betalar, det finns även rum med en egen toalett och dusch. Fördelarna med att bo på hotell är att du slipper tänka på städning, tvätt och matlagning, detta tar hotellets personal hand om. Hotellen har även olika typer av service som gym, spa och pooler.

Camping är populärt bland familjer och personer som gillar naturen. Man tar med sig tält, husbil eller husvagn till en campingplats, där finns det ofta servicebyggnader med toaletter, duschar och tvättstuga. På de flesta campingplatser kan man även hyra utrustning om man inte har med sig eget. Fördelen med att campa är att det är billigt och du får tillgång till naturen. Du bor i princip ute i det fri, vilket kan vara skönt eller lite läskigt beroende på hur du tänker.

Motell är något mellan hotell och camping, här bor du i rum som är avsedda för resande men det finns ingen restaurang eller spa-avdelning. Rummen är oftast lite mindre än på hotell och det finns ingen frukost inkluderad i priset. Fördelen med ett motell är att det är billigare än ett hotell men du får fortfarande tillgång till rum med säng, toalett och dusch.

Det finns alltså olika alternativ för boende beroende på vad man önskar för sin resa. Om du väljer camping, motell eller hotell på Tjörn, eller något annat för den delen, det väljer du helt själv. Kanske har du inte tänkt på alla de här alternativen innan, men det är bra att ha koll på alla möjligheter så man kan välja det boende som passar just en själv bäst.

Kommentarer är stängda.